Minnespor er en musikkteaterforestilling som setter publikum og utøvere på sporet av sine egne og andres minner.

I samme rom, vilkårlig plassert på stoler, er publikum og utøvere sammen. Alle tar del i en kollektiv minnestrøm ansporet av lyder, halvt glemte stemmer, tilslørte melodier. Historien begynner som et mylder av stemmer og minnefragmenter fra ulike tider og rom. Mot slutten vil et helere bilde tre frem, når en gammel dame får besøk av familien sin og publikum gjenkjenner minnespor fra tidligere i forestillingen.

På scenen er syv utøvere mellom tolv og førtito år: Tiril Pharo, fra den Indre Østfold-baserte scenekunsttrioen Kompani ITS, sammen med barn og ungdom fra ungdomsteatergruppen Rabalder og Bråk fra Spydeberg. I spriket i alder og levd liv løper minnespor mellom generasjonene. Disse minnene samler oss i en kollektiv hukommelse og forståelse av hvem vi er sammen og for hverandre. Karakterene i historien lever i og resirkulerer hverandres minner. Slik vi alle bærer med oss hverandres historier og på den måten tar del i tidligere og fremtidige tider.

Minnespor er Kompani ITS tredje forestilling. De to foregående, Promille og Hurrahølet, er duetter. Promille hadde premiere på NonStopfestivalen i 2016 og fikk da begeistrede anmeldelser og en femmer på terningen fra Moss Avis. Med Minnespor åpner kompaniet for flere utøvere og andre stemmer. 

Under Nonstopfestivalen møter Kompani ITS i tillegg unge utøvere fra musikk-dans-drama på Kirkeparken Videregående i verkstedsarbeid. Noen av elevene vil medvirke i forestillingen. 

Regi: Kompani ITS
Scenetekst/utøver: Tiril Pharo
Komponist: Isak Anderssen
Koreograf: Sigrid Edvardsson
Utøvere:  BRÅK -
                 Kornelia Melsæter
                 Anna Prange Løberg
                 Milian Moursund Johannessen
                 Mikkel Rolfsjord Vik
                 Axel Lyngstad Pharo
                 Selma Greenberg-Søderlind

Forestillingen er utviklet med støtte fra Dramatikkens hus og Nopa.

Varighet: ca. 1 time