LESNING - NY NORSK DRAMATIKK AV GEIR MEUM OLSEN 

To kvinner rer en seng er en komedie om to generasjoners kvinner og fordommene og forventningene de har til hverandre, seg selv og omverdenen, og hvordan de dypest sett hver på sin måte strever med å bety noe i eget og andres bilde – som man rer får man ligge. 

Eva (57) er stuepike. Hennes vanlige makker, Hedvig, er syk. Hun har gått opp på et av rommene for å begynne, alene. De sa de skulle skaffe vikar. Hun aner ikke hvem. Eva liker å vite. Hun liker å jobbe med Hedvig. 

Da kommer Frid (24) busende inn med et ungdommelig og overstrømmende ”hei.” Hun er jusstudent og tar vakter på hotellet, når de trenger henne. Eva kjenner intuitivt at hun misliker denne vellykkede prydbusken av en ungdomsfjolle med mobiltelefonen klistret til øret. Hun prøver å bestemme seg for å gi pikebarnet en sjanse, men når Frid begynner å jobbe, klarer ikke Eva å holde seg, lenger. Denne platinablonde vikaren gjør absolutt alt feil, og Eva legger ikke akkurat fingrene imellom for å fortelle henne det. 

Hun aner ingenting om at hun med det begir seg ut i et landskap som skal endre begges oppfatning av seg selv og verden rundt seg.

Med:
Hanne Dahle og 
Ragnhild Myntevik
Manus og regi: Geir Meum Olsen

Varighet: ca. 1 time