Ane Dahl Torp og Sjur Miljeteig har gjort Arne Garborgs nasjonalepos om til en eksplosiv og suggererende forestilling som har høstet glitrende kritikker.

INSPIRERT AV MØRKET FRA ROCKESCENEN

Haugtussa skulle egentlig kun spilles noen få ganger på Det Norske Teateret, men det ble en så stor suksess at stykket nå har gått for fulle hus i fem år, vært på turné og spilt over 100 forestillinger.

INTENST OG LYRISK OM KJÆRLIGHET OG LENGSEL

Dahl Torp har klipt og limt i Garborgs medrivende diktsyklus for å kaste nytt lys over den mystiske og synske Veslemøy, i samspill med komponist og trompetist Miljeteig. Sammen har de laget et musikalsk fortellerteater som flørter med mørket fra rockescenen.

HAUGTUSSA ER ET EVENTYR FOR VOKSNE

Haugtussa tar for seg det underbeviste, driftene og villskapen i menneskesinnet. Det handler om gjeterjenta Veslemøy, som en grytidlig morgen blir oppsøkt av den avdøde søsteren sin. Hun forteller at Veslemøy har en tung vei foran seg – for hun er synsk, dømt til å se det andre ikke ser.

"Heller vil eg med augo sjå
enn blind og dauv gjennom verda gå
og ikkje det sanne skilja" 

 

FASCINERENDE OG LOKKENDE

Haugtussa fra 1895 er et lyrisk, nyromantisk hovedverk i norsk litteratur. I løpet av forestillingen møter Veslemøy daudinger og underjordiske, ondekrefter både i og utenfor seg selv. Og hun møter kjærligheten for første gang – og den store smerten. Men i berget lokker Bergekongen, som lover henne alt godt…

 

Manus: Ane Dahl Torp

Musikk: Sjur Miljeteig

Regissører: Ane Dahl Torp og Erik Ulfsby

Anmeldelser:

Poetisk og rå

VG

på sitt beste blir det skremmende vakkert

Dagbladet

Ane Dahl Torp trollbinder oss

Vårt Land

Dæven, som det svingte

Stavanger Aftenblad