Grønlandsūtraen – suksessen fra Nathionaltheatret til Moss

Hvordan skape mening når hele verden bare er et ‘hæ?’

De har (minst) femti ord for «snø» på Grønland. I smeltegryta utenfor T-banen og Deli de Luca finnes et mylder av stemmer – et sted i lille Norge hvor du møter den store verden. Her går du rundt og er engstelig, kverner på de samme tankene. Du prøver å dra hetta over hodet og sette på en sang. Ikke tenke noe mer på det. Men det er allerede i gang.

Grønlandsūtraen er temaet resirkulasjon: Hovedpersonens bekymringer og angst for verdens tilstand er noe som kommer og går, som i en loop. Det handler om hvordan vi hører og snakker om de samme tingene, om og om igjen. Er det i det hele tatt mulig å bryte ut av negative spiraler, de onde sirklene, hverdagslivets mønstre? Er det mulig å sette sammen alle de løse ordene og tankene, det fragmentariske og ødelagte, og skape ny mening i kaoset? Og hva er faktisk handling, og hva er bare prat?

 

Dette teaterstykker har spilt for over 60 utsolgte saler på Nationaltheatret, og spiller fortsatt. Det har blitt spilt i Drammen, Molde og Asker, og skal også spille på Rogaland teater til høsten.

 

«Selvironisk innsikt og åpen humor om klimaforandring, antibiotikaresistens, Tottenhams tap på hjemmebane og kjærligheten som et tapsprosjekt,» sa Aftenposten og ga terningkast 5. 

Årets festivalartist (Fredrik Høyer)

 

Non Stop festivalen er stolte å kunne presentere Fredrik Høyer som årets  festivalkunstner. Høyer er svært aktiv og allsidig mann. Han skriver teaterstykker, tv-serier, poesi og sanger og ikke minst står han på scenen og formilder egne verk selv. 

 

Derfor er det med stor glede at årets festival inneholder hele fire produksjoner av og med ham. Det er første gang han selv opplever å gjøre disse samlet, noe vi håper han får velfortjent oppmerksomhet og anerkjennelse for. - Og for de som ennå ikke kjenner ham; grip sjansen!

 

Regi og bearbeidelse: Mattis Herman Nyquist  

Lysdesigner: Øyvind Wangensteen   

Komponist/lyddesigner: Gaute Tønder