Fredrik Høyer opptrer også som musikkartist. Han har nettopp sluppet en plate sammen med hortensgutt, jazzmusiker og DJ, Bendik Baksaas.

 

Den ene er poet, den andre en DJ. Sammen utgjør de et band som utfordrer grenser. Deres organiske fremstilling av rap, spoken word, house og techno har eksplodert hjerner rundt i landet det siste året. I 2019 ga de ut det monumentale dobbeltalbumet Til Alt UteTil Alt Ute er et konseptalbum som handler om den oppvoksende generasjons utehet: Om fremmedfrykt, om klimaangst, om den ikke-uttalte lengselen, kjærligheten, og manglende håp i horisonten – om alle de store følelsene, både euforien og håpløsheten, tematisert i galskapen man finner en vanlig lørdagsnatt ute på byen. 

 

Dette er et dobbeltalbum på over to og en halv time, og ut av dette har de skapt et konsertsett på rundt en time. Releasekonserten skapte nærmest religiøse tilstander, og om House of Fondation kanskje ikke først og fremst er forbundet med religion, så skal man ikke se bort fra at dørene kan bli både høye og vide, for dette kan ta av. Gled deg.

 

Bendik Baksaas er en av landets mest karaktersterke elektroniske musikere. En minimalist til beinet. Med trommemaskin og sampler har han utviklet en spillestil der lekenhet og presisjon lar detaljene være hovedattraksjonen. I 2018 mottok han Osloprisen for Årets album med platen Duets.

 

Non Stop festivalen er stolte å kunne presentere Fredrik Høyer som årets  festivalkunstner. Høyer er svært aktiv og allsidig mann. Han skriver teaterstykker, tv-serier, poesi og sanger og ikke minst står han på scenen og formilder egne verk selv. 

Derfor er det med stor glede at årets festival inneholder hele fire produksjoner av og med ham. Det er første gang han selv opplever å gjøre disse samlet, noe vi håper han får velfortjent oppmerksomhet og anerkjennelse for. - Og for de som ennå ikke kjenner ham; grip sjansen!

 

 

Av og med: Fredrik Høyer og Bendik Baksaas