Urpremière: Bel Horizon av Le G. Bistaki

Spektakulær vandreforestilling
 

Østfold kulturutvikling inviterer i september 2019 til en uforglemmelig helaften der det etterspurte franske kompaniet Le G. Bistaki tar publikum med på en poetisk og eventyrlig reise i unike omgivelser.

 

Bel Horizon er en  vandreforestilling utviklet i Kykkelsrud Kraftverk av Le G. Bistaki i samarbeid med Østfold kulturutvikling og lokale medvirkende. I forestillingen vil publikum geleides gjennom det vakre naturlandskapet langs Glomma, inn i store haller og ellers utilgjengelige avkroker i storslagne Kykkelsrud Kraftverk. På veien møter man en rekke sanselige, absurde, underholdende og tankevekkende scener og tablåer: Du kan forvente fekting, dans, flyvende porselensvaser og utstrakt bruk av lys, lyd, og video –kombinert med scener som skaper refleksjon rundt menneskelig sårbarhet og fellesskap.

 

Tittelen Bel Horizon kan henspille både på en vakker utsikt og en vakker fremtid. I Bel Horizon er lokalbefolkningen en sentral del av kunstverket, og innbyggere i Askim og omegn vil medvirke både i utforming av innholdet og i forestillingen. G. Bistaki inviterer dem og publikum til å åpne opp for følelser og sanser – og å forestille seg en annen verden.

 

Transformasjon og endring er et gjennomgående tema både i vandreforestillingen og den kunstneriske bearbeidelsen av stedet. Klarer vi å tenke nytt og etablere nye handlingsmønstre? Hvordan kan vi sammen skape en vakker fremtid?

 

Forestillingen spilles i Kykkelsrud kraftverk kl 20.15 den 14.9, 15.9, 17.9 (utsolgt), 18.9, 19.9, 20.9, 21.9 og 22.9.

Alle forestillinger og buss t/r Moss 18.9 er gratis for de med NonStop festivalpass så lenge du bestiller på nett. (Du betaler kun billettavgift, kr 5,-). Bruk så rabattkoden du fikk oppgitt ved bestillingen av festivalpasset. 

Onsdag 18.9 kl 19.15 går det direktebuss t/r forestillingen fra busstoppet i Skoggata/Fleischersgate ved Arena, Moss kirke-og kultursenter. Bussbilletter bestilles sammen med billetter til forestillingen. 

Les mer: http://www.kulturutvikling.no/bel-horizon/


[om kompaniet]
Møt Le G. Bistaki
Le G. Bistaki kaller seg selv «et undersøkende, koreografisk sirkus».  De henter inspirasjon fra nysirkus og dans og er kjent for sine stedspesifikke forestillinger som ofte involverer lokalbefolkning.  Med sitt sterke visuelle uttrykk, surrealisme og humor har det anerkjente kompaniet begeistret publikum over hele verden. I 2014 og 2015 sjarmerte de publikum i senk med forestillingene Cooperatzia (The Trail) og The Baïna Trampa Fritz Fallen på Verket Moss. Nå blir Askim stedet for urpremièren på deres nye produksjon.

Kykkelsrud Kraftverk

Kykkelsrud kraftverk ligger ved Glomma i Askim kommune og har vært en kjernebedrift i Østfold i over 110 år. Den gamle delen, Kykkelsrud kraftstasjon, ble ferdigstilt i 1903.
Med sin elegante Jugendstil-arkitektur og sine vakre omgivelser er Kykkelsrud kraftstasjon ikke bare en estetisk opplevelse: Vannkraftverkene var en avgjørende faktor i industrialiseringen av Norge, og som kilde til fornybar energi er de også en del av fremtidens løsning.

Østfold kulturutvikling
Østfold kulturutvikling  - avd. Scenekunst skaper og formidler forestillinger med lokalt, nasjonalt og internasjonalt nedslagsfelt og i krysningspunktet mellom kunstarter. Vi har en særskilt satsning på stedspesifikk scenekunst og kunst i det offentlige rom, og er eneste norske  medlem  i det internasjonale nettverket IN SITU- European Platform for Artistic Creation in Public Space (in-situ.no). I løpet av høsten 2020 skilles Scenekunst Østfold ut av fylkeskommunen som et eget AS. Følg med!

 

Samarbeidspartnere:

Bel Horizon presenteres som en del av IN SITU ACT 2017–2020, som er co-finansiert av EUs kulturprogram Kreativt Europa. Premieren er støttet av Institut français og Ville de Toulouse.

Østfold kulturutvikling avd. scenekunst takker alle medvirkende og samarbeidspartnere:
E-CO Energi og Hans Harald Løkke, Askim kommune, Den kulturelle skolesekken, Østfold dansekompani for ungdom, Stiftelsen Askim prestegård, Bakgården catering, Askim frivillighetssentral, Delta gjenbruk, Sørby utleie og Askim historielag.