Solaris Korrigert

– prisvinnende kunststykke av en forestilling

Ane Dahl Torp og Sjur Miljeteig gjestet i fjor NonStopFestivalen med deres trollbindende tolkning av Haugtussa. Den rocka forestillingen vakte så stor begeistring blant publikum at det ble bestemt der og da at duoen måtte komme tilbake i år. Det gjør de med Solaris Korrigert -  Øyvind Rimbereids fremtidsfabel som er skrevet og fremføres på et fremtidig babelsk språk, satt sammen av alle de ulike språk og dialekter som finnes rundt Nordsjøen.

Året er 2480, jorda er ødelagt og karakteren Aig bor på et sted kalt Organic 14.6 i Stavgersand. Aig er i ferd med å flytte under havoverflaten, til tørrlagte oljebrønner. Her skal alle konverteres til perfekte, digitale kopier av seg selv i en ny «mirrorworld», en virtuell virkelighet hvor en datamaskin tilpasser seg etter hva den enkelte ønsker å se og oppleve. Det er et liv uten arbeid, ubehag og bekymringer. Men vil denne virtuelle, perfekte verden kunne gjøre mennesker lykkelige?

I dag, der både jobb, offentlighet og sosial kontakt stadig flytter over i virtuelle rom og verden kjemper mot en usynlig fiende, er parallellen til Øyvind Rimbereids fremtidsvisjon påfallende. Aig forteller om arbeidsoppgaver, tanker og drømmer fra dagliglivet slik de fremstår i 2480. Solaris Korrigert stiller spørsmål som kan relateres til vår samtid: Hva gjør vi med ressursene og jorda vår, og hvor vil dette føre oss i fremtiden?

I teateroppsetningen Solaris Korrigert smelter lys, musikk, scenografi og tekst sammen til en opplevelse som ligger i grenselandet mellom teater og konsert.

Fascinerende fremtidsfabel – Dagbladet

En dystopi har sjelden vært mer fascinerende enn i «Solaris korrigert», som i Ane Dahl Torps visjon blir teaterkunst slik du aldri har sett før. – Dagsavisen

 

Det er et rått eksperiment som foregår: En gigantisk performance, der absolutt hele det tekniske apparatet er satt i sving, der scenografien er film, der bevegelsene er en pantomime mot en kunstig virkelighet, der musikken fyller hele teaterrommet som en totalkulisse. – VG

 

Av Øyvind Rimbereid

Tilrettelagt for scenen av

Ane Dahl Torp

Musikk

Sjur Miljeteig

Regissør

Peer Perez Øian

Scenograf, kostymedesignar og visuelt konsept

Unni Walstad

Lysdesignar, visuelt konsept

Kyrre Heldal Karlsen