Jo Nesbø regnes som en av verdens fremste krimforfattere. Han har solgt over 30 millioner bøker og har blitt oversatt til mer enn 50 språk. Han er elsket av kritikere og publikum, som ikke får nok av den alkoholiserte politimannen og nasjonalhelten Harry Hole, som bor på Bislett i Oslo og løser de mest sadistiske og bestialske mord.

Når Liv Gulbrandsen danser en feministisk rumba med nasjonalhelten Harry Hole tårner spørsmålene seg opp: Hvordan kan en kvinne hvile brystet på bilrattet og kjøre bil samtidig? Er Harry Hole skikkelig smart eller skikkelig kort? Hvem er egentlig kvinnene i Harry Holes liv? Hva tenker de? Hvorfor er de ofte nakne? Og døde?

Liv Gulbrandsen er en formidler, historieforteller og forfatter med lang bakgrunn fra scene, TV og radio. Hun var i mange år leder av organisasjonen “Leser søker bok”.

Liv har jobbet med leseglede og litteraturformidling i en årrekke. Hun har reist landet rundt med forestillinger, foredrag og kurs, og har til og med mottatt en og annen pris. Nå sist den høythengende prisen Gullegget fra Forfatterforeningen i 2019. Hun har utgitt tre bøker for barn og ungdom og hun skriver og fremfører litterære gjenfortellinger av kjente bøker.

Spesielt er Liv kjent for sine humoristiske oppsummeringer av litterære samlinger som Knausgårds “Min Kamp” og “50 Shades of Gray”. I 2018 satt Nationatheatret opp tre av Liv sine forestillinger på hovedscenen, til stormende jubel fra salen og lovord fra pressen.