På Tord Gustavsens siste album «What was said» på det tyske selskapet ECM Records nytolker han og utfordrer gamle norske salmer i en sufi-inspirert og fri dialog. 

Sammen med den afghansk-tyske sangeren Simin Tander og poeten B. Hamsaaya har han fått gjendiktet og transformert utvalgte salmetekster til det uutgrunnelig vakre språket pashto, som var morsmålet til Simins far, og dette er utgangspunktet for samarbeidet. 

Det nye albumet er på samme tid en naturlig videreføring av Tords akustiske trio og kvartett, og av hans sideprosjekter med vokalister gjennom årene. Tord har hatt en sentral rolle i prosjekter med bl.a. Solveig Slettahjell, Mahsa Vahdat, Kristin Asbjørnsen og Synne Sanden. 

I prosjektet “Hymns and Visions” integreres kvalitetene fra Tords instrumentalmusikk med det sterke samspillet med en karaktersterk og varmt utforskende vokalist. 

I tett dialog med de gamle salmene spiller trioen også originalkomposisjoner av Tord Gustavsen til sufi-poesi i engelsk gjendiktning, samt strekk med instrumentalmusikk. Alt integreres inn i et univers av ladet minimalisme og sterke melodier, og med dypere og utfordrende musikalske lydlandskaper. 

For første gang bruker Tord nå også subtile elektroniske elementer i musikken – elementer som lager nye lag og teksturer under og rundt og inni det akustiske flygelet.

Arrangør for konserten er Arena, Moss kirke- og kultursenter.