” Torstein Bjørklund lander ikke bare på beina – han overbeviser, imponerer og beveger. (…) På et sort gulv står han og fargelegger sorthvittbildene våre med bare et stykke hvitt kritt i hånda.” 

– Avisa Nordlys

”Konflikten er dyp, tankevekkende og inspirerende.” 

– Universitas

”Sterkt fra Bjørklund”

- Rana Blad

”Konflikten som Torstein Bjørklund og Mads Sjøgård Pettersen nylig presenterte på Litteraturhuset, er et godt bevis på at det fremdeles finnes politisk teater, og det skal vi være glade for. (…) Torstein Bjørklund har nærvær, scenesjarm, en fortreffelig diksjon og en overbevisende innlevelse. (…) På ett plan kan den bringe tankene hen på Svein Tindbergs Abrahams barn.  

 – Ida Lou Larsen

“Der konflikt rår, er første offer sannheten. Vi lever i en konfliktens kultur av uvitenhet og fornektelse, en kultur som ikke verdsetter sannheten. Vi må knekke denne ukulturen.“  

“Konflikten” er en monolog om motsetninger og hat – og om forsøk på forståelse og forsoning. Skuespiller Torstein Bjørklund formidler monologen, som presenterer Midtøsten-konfliktens historiske bakteppe fra to diamentralt motsatte ståsted. Videointervjuer med folk fra både Vestbredden og Israel vil nyansere stereotype oppfatninger av aktørene i denne langvarige og tilsynelatende uløselige konflikten.