Vi står midt oppe i den største flyktningekatastrofen Europa har sett siden andre verdenskrig. Omfanget har de siste dagene økt så voldsomt at hjelpeapparatet innenfor Schengenområdet sier at de snart ikke kan hjelpe flere. Ved EUs yttergrenser og i Midtøsten er situasjonen enda verre, og vinteren står for døra.

Vi lever i en tid hvor det er vanskelig å vite hvordan man kan hjelpe på best mulig måte. Det er lett å føle avmakt, lett å bli redd for fremtiden. Hvordan kan man hjelpe flest på best mulig måte? Det finnes ikke noe godt svar, men kanskje er et svar at man bør prøve å hjelpe med de midler man har.

Den østerrikske forfatteren Stefan Zweig skrev i en av sine upubliserte verker: Vår største takknemlighetsgjeld  i disse umenneskelige tider er til de som bekrefter det menneskelige i oss. Til de som oppfordrer oss til ikke å forlate det mest unike vi eier: vårt innerste selv.

NonStopfestivalen  2015 ønsker å sette fokus på den krisen vi står oppi, og vi vil bruke vårt fagfelt til en markering lørdag 20.09 fra klokken 14.00 ved Parkteatret i Moss gjennom prosjektet Flyktning.

Selve prosjektet består av tekster skrevet av dramatikere i lys av siste måneders hendelser. Disse blir fremført av profesjonelle skuespillere. Alle utøvere stiller opp gratis, og forestillingen vil bli vist i lasterommet på en trailer som er satt opp utenfor Parkteatret. Det selges ikke billetter til arrangementet, men publikum oppfordres til å gi penger til et godt formål i etterkant av visningen. Det vil bli satt opp plakater med givernummer ved arrangementet så publikum kan velge 

Deltagere: Kate Pendry, Øystein Brager Ulsberg, Geir Meum Olsen, Ragnhild Myntevik m.fl
Konsept: Kjell Moberg

Sted: I en lastebil utenfor Parkteateret i Moss
Tid: 19.09 kl 14.00, 15.00 og 16.00

Hver visning varer ca. 15 minutter