Kunstneriske byvandringer - Opplev Moss som aldri før!

Det skjer mange store endringer i Moss sentrum for tiden. Vi har invitert en spennende gruppe av kunstnere, under den kunstneriske ledelsen av Kitt Johnson, til å utforske og sette sitt preg på byrommet. Byvandringene byr på unike opplevelser som stimulerer deg til å gjenoppdage det ekstraordinære i det tilsynelatende ordinære.

Mellemrum Encounter er to ulike guidede byvandringer i to forskjellige områder av bysentrum. Under byvandringene vil du møte scenekunstnere, musikere, performancekunstnere, en billedkunstner og en forfatter. Disse velger hvert sitt sted og lager hver sin iscenesettelse i respons til samtidens Moss. Mellemrum Encounter lover mangfoldige, uforutsigbare og minneverdige opplevelser, og vi anbefaler at du får meg deg begge vandringene!

Hemmelig oppmøte.

Legg igjen mobilnr og epostadresse når du bestiller. Vi varsler deg på sms om oppmøtested et par dager i forkant av vandringen.

Dette er årets IN SITU prosjekt fra Scenekunst Østfold. Dersom du likte G. Bistaki på Verket i 2014 og 2015 vil du ikke gå glipp av Kitt Johnson's stedsspesifikk kunstkonsept.

NB!

•  Begrenset antall plasser, bestill i god tid!

•  Kle deg etter forholdene.

•  Vi gjør oppmerksom på at byvandringene beveger seg gjennom opparbeidede inne og uteareal som ikke oppfyller kravene til universell utforming. Ved behov for informasjon om fremkommelighet ta kontakt på 906 30 524.

•  Festivalpass krever forhåndsreservasjon pga sms-varsling.

Konsept og kunstnerisk ledelse: Kitt Johnson / X-act

Kurator og produsent: James Moore

Kitt Johnson / X-act (DK) er en av Danmarks mest anerkjente internasjonale koreograf og danser, og er Scenekunst Østfolds IN SITU Focus kunstner for 2016. Johnson's Mellemrum konsept ble utviklet i København over flere år og har siden blitt oppført i bl.a. Macao, Aten, Zagreb og Budapest. Prosessen preges av samarbeid og nysgjerrighet mens kunstnerne utforsker byens rom som materiale like mye som arena. Prosjektets formål, i tillegg til det kunstneriske resultat, blir å fremme møter og dialoger kunstnere i mellom, og mellom kunstnere og den lokale befolkning.

Hilde Ingeborg Sandvold (NO) er en danser fra Porsgrunn som nå bor i København. I tillegg til eget arbeid har hun jobbet for en rekke internasjonale koreografer, bl.a. Hofesh Schecter.

Kurt Johannessen (NO) har siden 80-tallen vært en pioner innen norsk performancekunst, og er kjent for hans poetisk og minimalistisk formspråk. 

Verk Produksjoner (NO/FI/SE) er en av Norges mest anerkjent friteater ensembler som har vunnet Heddaprisen for årets beste forestilling to ganger.

www.in-situ.no

www.kittjohnson.dk/stedsspecifiktkoncept

Kitt Johnson's Mellemrum Encounter / Moss er Scenekunst Østfolds IN SITU Focus produksjon for 2016, med støtte fra det Kreativt Europa programmet til den Europeiske union, Moss kommune, Danish Arts Foundation og KORO.